הסכמה לקבלת מידע מביראד לימודי תעודה מתקדמים

ביראד נבחרה להכשיר את צוערי המנהל של משרד החוץ

ביראד לימודי תעודה מתקדמים, אוניברסיטת בר-אילן נבחרה להוביל פיילוט לימודי אשר יכשיר את צוערי המנהל של משרד החוץ בתפקידיהם ברחבי העולם.

אחד-עשר צוערי המנהל של משרד החוץ, החלו השבוע (19.12) השתלמות מקצועית בביראד לימודי תעודה מתקדמים, אוניברסיטת בר-אילן. השתלמות זו הינה פיילוט שאותו נבחרה ביראד להוביל, ומהווה פרק מקצועי מהותי בקורס הצוערים המתפרש על פני 7 חודשים. מטרת ההשתלמות, המתקיימת בפעם הראשונה בישראל, להכשיר את צוערי המנהל החדשים כדיפלומטים בתחומי המקצוע השונים, הנדרשים להם לביצוע עבודתם בנציגויות ישראל הפזורות בחו"ל.

דיפלומט בתחום המנהל, אמון על שימור המעטפת האופרטיבית המאפשרת לנציגות ישראל בחו"ל ולפועלים מטעמה לעמוד במשימות וביעדים שלהם, ואחראי לפעילות המנהלית התקינה של הנציגות, כמו גם על הנושאים הקונסולריים. מתפקידו לגייס כוח אדם ישראלי וזר בשגרירויות, לדאוג לרווחתו, לתשלומים השונים ולתנאי השירות שלו. כמו כן, אחראי על ניהול הכספים והתקציבים, ניהול משאבי האנוש, אמון על טיפול באזרחים ישראלים בחו"ל, ניהול מבני המדינה בחו"ל, ניהול לוגיסטי, נאמן בטיחות וניהול ישיר של כלל העובדים בנציגות.

לצורך הכשרת הצוערים למילוי תפקידים אלה בהצלחה, בוצע בביראד לימודי תעודה מתקדמים, אוניברסיטת בר-אילן, יחד עם משרד החוץ, אפיון צרכים ממוקד ונתפרה השתלמות מדויקת לצרכי משרד החוץ, במטרה לספק מענה מקצועי לכל תחומי האחריות של צוער המנהל. "קורס הצוערים הינו אחד מקורסי הדגל של המגזר הציבורי וקורס הליבה של משרד החוץ אשר אמון על יחסי החוץ של מדינת ישראל והחוסן הלאומי של המדינה", אומרת רח"ט הדרכה במשרד החוץ דנה בנבנישתי. "אוניברסיטת בר-אילן, וביראד לימודי תעודה מתקדמים בפרט, נבחרו על סמך מצוינות אקדמית, ושיתוף הפעולה מהווה חוליה חשובה ומרכזית בהכשרתם המקצועית".

כחלק מההשתלמות ילמדו הצוערים מיומנויות וחוקים משפטיים בינלאומיים, דיני עבודה, קריאת דו"חות כספיים, חוזים והסכמים, לוחמת סייבר ודיגיטל, שינויי אקלים עולמיים, רכש ומכרזים, סוגיות כלכליות, תכנון והתמודדות עם משימות מורכבות, חדשנות, ניהול מאגרי מידע, תורת הריאיון, ניהול עובדים מרוצים ועוד.

אבי בז'ה, מנהל ביראד לימודי תעודה מתקדמים, אוניברסיטת בר-אילן אומר: "נפלה בחלקנו הזכות להיבחר ע"י משרד החוץ ולקיים, זו הפעם הראשונה, השתלמות ייחודית זו, ואנו חשים גאווה להכשיר את צוערי המנהל העתידיים של משרד החוץ".

ביראד לימודי תעודה מתקדמים פועלת מזה 40 שנים כיחידת לימודי התעודה של ביראד-חברה למחקר ופיתוח בע"מ, חברה בבעלות אוניברסיטת בר-אילן.  ביראד מציעה מגוון עשיר של תוכניות לימוד, קורסים וסדנאות, במטרה להעשיר את הלומדים ולהפכם לאנשי מקצוע איכותיים ומעודכנים בעידן עתיר שינויים ואתגרים.

אוניברסיטת בר-אילן נמנית עם האוניברסיטאות הגדולות בישראל ומדי יום פוקדים את הקמפוס אלפי סטודנטים וחברי סגל מכל רחבי הארץ ומחו"ל ומכל הדתות והעדות, במטרה ללמוד לתואר אקדמי, קורסי העשרה, לימודי תעודה ותוכניות לימוד אחרות. כל אלה יוצרים פסיפס אנושי רב תרבותי המשקף את פני החברה הישראלית.