מחפשים דרכים לפתרון קונפליקטים ויישוב סכסוכים? זה הזמן להצטרף לקורס גישור
מעוניינים לרכוש כלים פרקטיים להתמודדות מול קונפליקטים, לניהול נכון של משא ומתן, ליישוב מחלוקות ומתן פתרונות לשביעות רצון כל הצדדים? זה הזמן להצטרף לקורס גישור מטעם ביראד לימודי תעודה מתקדמים. סכסוכים וקונפליקטים מהווים חלק מהטבע האנושי ותופסים פלח נכבד מהאינטראקציות הבין אישיות. הם מתפתחים בכול מקום ובכול זמן, בין אם על רקע עסקי או ארגוני, ובין אם במשפחה (ירושה או גירושין), בין שכנים וכן הלאה.
אופן הטיפול בסכסוך עתיד להכריע אם הוא ייפתר בהסכמה ובפשרה או באמצעים אחרים שעלולים להפוך לכדור שלג המתגלגל במדרון חלקלק והורס כל מה שנקרה בדרכו. הגישור מהווה הליך להידברות בין הצדדים במחלוקת ויישוב סכסוכים בסיוע צד שלישי (המגשר). הליך הגישור מעוגן בתקנות בתי המשפט (פישור) משנת התשל"ג 1993 ובסעיף 79ג לחוק בתי המשפט משנת התשמ"ד 1984.
פתרון המוסכם על כל הצדדים בדרך של הקשבה, כבוד הדדי ותקשורת ישירה
בשנים האחרונות מתרחבת ההבנה שההכרעה השיפוטית איננה יכולה להמשיך ולהוות אופציה בלעדית לפתרון סכסוכים. כיום, רווחת בארץ ובעולם הגישה שיש להציע לבעלי הדין לנסות ליישב את הסכסוך בדרך של גישור בטרם פנייתם לערכאות השיפוטיות. תהליך הגישור מתנהל בסיועו של מגשר מוסמך שמטרתו ליצור פתרון המוסכם על כל הצדדים, בדרך של הקשבה, כבוד הדדי ותקשורת ישירה ופתוחה.
אחד מיתרונותיו הבולטים של הליך הגישור נעוץ ביכולת הצדדים לשלוט בהתנהלותו, כשכול החלטה המתקבלת במסגרתו נעשית בהסכמה מלאה של כל הצדדים. מעבר לידע המשפטי, דורשת מלאכת הגישור אינטליגנציה רגשית גבוהה, שליטה נרחבת בתחומים שונים, מיומנויות לניהול משא ומתן וכלים להתמודדות בדרך יצירתית ותועלתית מול קונפליקטים, זאת במטרה להביא את היריבים המתבצרים בעמדותיהם לכדי שיתוף פעולה. קורס גישור מקנה את כל הידע, הכלים והמיומנויות הללו באופן מקצועי ומסודר.
קורס גישור בסיסי ליישוב סכסוכים
אחת מתכניות הלימוד שמציעים בביראד, היא קורס גישור בסיסי ליישוב סכסוכים. מדובר בתכנית שבנויה על פי מתווה ועדת גדות ומטרתה לפתוח בפני המשתתפים צוהר לעולם הגישור. בהקשר זה, ראוי להבהיר שעל מנת להימנות ברשימת המגשרים המוסמכים מטעם בתי המשפט, נדרשת התנסות מודרכת בגישור (פרקטיקום, התנסות מעשית), זאת בנוסף לקורס גישור בסיסי, כמו גם עמידה בתנאי הכשירות בהתאם לתקנות.
תכנית הלימודים היא בהיקף 60 שעות לימוד אקדמיות ומשלבת הרצאות, דיונים קבוצתיים, סימולציות, משחקי תפקידים, צפייה בסרטים והתנסות אישית. מעבר להקניית טכניקות גישור בסיסיות וכלים פרקטיים להתמודדות עם קונפליקטים ולניהול מו"מ עד להגעה לפתרון מוסכם, נועדה התכנית לחזק בקרב המשתתפים את תפיסת התפקיד, תוך שליטה בתהליך הגישור ופיתוח זהות מקצועית ייחודית.
נושאי הלימוד בתכנית
הקבלה לקורס גישור מותנית בתואר אקדמאי ואו כישורים אישיים המאפשרים לבוגרים למלא את התפקיד כהלכה. התכנית מיועדת למנהלים, אנשי עסקים, עורכי דין, משפטנים, אנשי חינוך ואקדמיה, מנהלי משאבי אנוש, וכן לעוסקים במקצועות טיפוליים ובעלי מקצועות חופשיים. התכנית מותאמת גם לכול מי שמעוניינים להתמקצע בתחום ולהשתלב בקהילה ובארגונים השונים כמגשרים. בין נושאי הלימוד נמנים הגישור ומשמעותו בחיי היום יום, עקרונות המו"מ, מיומנויות בהליך הגישור, סגנונות אישיים לניהול קונפליקטים, דרכים אלטרנטיביות ליישוב סכסוכים.
כמו כן, מושם דגש רב על היבטים משפטיים וסוגיות אתיות בגישור. לבוגרי קורס גישור העומדים בכול הדרישות (נוכחות מינימלית של 90% במפגשים והשתתפות בשתי סימולציות לכול הפחות כמגשרים או מגושרים במהלך הלימודים) תוענק תעודה מטעם ביראד לימודי תעודה מתקדמים. לבוגרי הקורס הרוצים להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שברשותם, מומלץ לפנות לקורסים מתקדמים כגון קורס גישור ארגוני ואו קורס גישור משפחתי, גם אותם מציעה ביראד במסגרת מגוון הקורסים שלה.