צרו קשר
אנחנו תמיד כאן לענות על כל שאלה!
צריכים עזרה? כיתבו לנו

השאירו פנייתכם

ונציגינו ישובו אליכם

הסכמה לקבלת מידע מהיחידה ללימודי תעודה

* שדה חובה

קורס גישור: כלים ומיומנויות לניהול קונפליקטים ופתרון סכסוכים

קורס גישורמחפשים תכנית יוקרתית המקנה לכם כלים מעשיים ומיומנויות לניהול משא ומתן ופתרון סכסוכים? כדאי שתשקלו להירשם לקורס גישור בביראד לימודי תעודה מתקדמים. המושג "גישור" מופיע בשנים האחרונות שוב ושוב במגוון סיטואציות שונות בחיים. 

אחת מהדוגמאות הקלסיות והנפוצות ביותר היא של בני זוג המחליטים להתגרש, ומציעים להם לפנות לתהליך משפטי מקדים המכונה "גישור", המהווה, למעשה, כתחליף להתדיינות בבית המשפט. אז מה זה בעצם גישור? 

מביראד מסבירים שהגישור מהווה תהליך לפתרון סכסוכים וקונפליקטים בדרך של פשרה ומבלי לערב את בית המשפט. הליך הגישור מעוגן בישראל בסעיף 79ג לחוק בתי המשפט משנת התשמ"ד 1984 ובתקנות בתי המשפט (פישור) התשל"ג 1993. 

ההבדלים שבין גישור לעריכת דין 

כיום מהווה תחום הגישור אלטרנטיבה מהירה, הרמונית ויעילה להתדיינויות בבתי משפט, והוא חולש על כל היבטי החיים החל מסכסוכים עסקיים וכלה בדיני אישות, כשיותר ויותר אנשים פרטיים, בתי עסק וארגונים מעדיפים לפנות להליך זה במטרה ליישב סכסוכים בהסכמה. 

כאמור, קורס גישור מקנה מכלול נרחב של טכניקות ומיומנויות פרקטיות ויישומיות לניהול משא ומתן הוגן בין כל הצדדים המעורבים בסכסוך, תוך זיהוי והתחשבות באינטרסים של כל אחד מהם, זאת להבדיל מעורך הדין שמטרתו לשמור על האינטרסים של לקוחו במהלך המשא ומתן. 

יתירה מכך, לעתים קורה שקיימים פערי כוח משמעותיים בין הצדדים, כשהדבר מוביל לתרחישים שבהם הצד הנחות בסכסוך נדחק לקרן זווית ונדרש לוויתורים מרחיקי לכת מתוך עמדה של נחיתות. 

גישור ויישוב סכסוכים 

בתהליך הגישור יש ניסיון למצוא את שביל הזהב בעזרת צד שלישי אובייקטיבי, הפועל בשקיפות מלאה ואינו נוטה לאחד מן הצדדים. בשונה מעורך הדין, מזהה המגשר את הסוגיות המהותיות עבור כל אחד מהצדדים, כך שבהסכם הפשרה ישנה התייחסות לכלל הנושאים. בהקשר זה, ראוי להבהיר שעורכי דין רבים פונים כיום לקורס גישור, המהווה עבורם אמצעי חשוב נוסף להעשרת ארגז הכלים שברשותם. 

יחד עם זאת, כדי להפוך למגשרים לא נדרשת השכלה משפטית, ודיי בתואר אקדמי ואו כישורים אישיים המאפשרים למלא כהלכה את תפקיד המגשר, זאת בכפוף לאישורו של מנהל התכנית. אחת ממגוון התכניות ללימודי גישור בביראד היא "גישור ויישוב סכסוכים". מדובר בקורס גישור בסיסי שנבנה עפ"י מתווה ועדת גדות (הוועדה המייעצת מטעם הנהלת בתי המשפט לענייני גישור).

מטרת הלימודים בתכנית ונושאי הלימוד 

קורס גישור ויישוב סכסוכים הוא בהיקף 60 שעות לימוד אקדמיות והלימודים משלבים מפגשים פרונטלים בכתה יחד עם מפגשים “חיים” המועברים בזום ומונחים ע”י מנהל התוכנית וצוות המרצים. המפגשים כוללים הרצאות, סימולציות, דיונים קבוצתיים, משחקי תפקידים, התנסות אישית וצפייה בסרטים. 

הלימודים בתכנית מקנים למשתתפים כלים תועלתיים לניהול מו"מ, ומסייעים להם ברכישת שליטה בטכניקות ומיומנויות גישור בסיסיות, להתמודדות מול קונפליקטים בדרכים יצירתיות והגעה לפתרון מוסכם. התכנית מכוונת לעורכי דין, יועצים משפטיים, מנהלים ובעלי תפקידים במגזר הציבורי והעסקי, אנשי משאבי אנוש, כמו גם לכל מי שמעוניין להרחיב את השכלתו ולהשתלב בתחום כמגשר. 

נושאי הלימוד בקורס כוללים, בין השאר, את עקרונות המו"מ, משמעות הגישור בחיי היומיום, היבטים משפטיים בהליך הגישור, סוגיות בגישור, טכניקות אלטרנטיביות ליישוב סכסוכים וכן הלאה. לבוגרים העומדים בכל דרישות הקורס, מוענקת תעודה מטעם ביראד לימודי תעודה מתקדמים.

* חשוב להדגיש שקורס גישור ויישוב סכסוכים מהווה קורס בסיסי בלבד הנדרש בהתאם למתווה ועדת גדות. כדי להפוך למגשר הנמנה ברשימה של בתי המשפט, נדרשת עמידה בתנאי הכשירות על פי התקנות ומעבר של התנסות מודרכת ופרקטיקום בגישור, זאת בנוסף לקורס הבסיסי.