רצף ביטוחים במקרה של חל"ת
מאת: עמיר אביתר
בתקופת החל״ת לא משולם שכר ולא הפרשות לקופות הפנסיוניות.
לפיכך, עובד בחל"ת חייב לוודא בחברות הביטוח/קופות הפנסיה בהן הוא מבוטח, את המשך הכיסויים לביטוח חיים ולמקרה נכות חרף החל"ת (בה אין הפרשות לקרנות).
בהסכם עם הקופות קיים מנגנון אוטומטי השומר על כיסויי שאירים ונכות במקרה של הפסקת תשלום דמי גמולים לתקופה של עד 5 חודשים. תקופה המכונה ״ארכת ביטוח״. גם בביטוח מנהלים קיים התהליך לעיל ומכונה "ריסק זמני".
עובדות אלה אינן מסירות את האחריות של העובד בחל"ת לעקוב בתקופת החל"ת בה כאמור אין הפקדות, על היווצרות מצב שאין ביטוחים מתאימים.
האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה ייעוץ פנסיוני.
הכותב מרצה בתוכניות הבאות

למדו לסייע לצדדים המצויים בקונפליקט בארגון ובקהילה, להגיע להסכמה בדרך תועלתית ויצירתית, תוך שמירה על יחסים הוגנים והמשך שיתוף הפעולה.
להמשך

קבלו כלים ומיומנויות לאיתור וגיוס ההון האנושי המתאים ביותר לצורכי הארגון שלכם ולקידום הצלחתו.
להמשך

מענה משפטי יישומי, עדכני וממוקד לסיפוק צרכי הידע של מקבלי ההחלטות בעולם התעסוקה.
להמשך

כמנהלי משאבי אנוש, עליכם לעמוד בסטנדרטים מקצועיים של ידע, אתיקה ומיומנויות נדרשות. בואו לרכוש את כל אלה אצלנו, בתוכנית לניהול משאבי אנוש.
להמשך